Kognitiv dissonans.

Jag lyssnade härom dagen på Radio Svegot, en webbaserad radiokanal som jag ganska nyligen upptäckt och varmt rekommenderar. Det som bland annat diskuterades var valresultatet och hur det kan komma sig att så många fortfarande inte ser. De ser inte det jag och du ser. De ser inte samma sak. Ett Sverige i djup kris, ett Sverige vi inte längre känner igen eller ens känner oss hemma i längre…

En av anledningarna som de lyfte fram är att folk i gemen inte är speciellt politiskt insatta. Vi som är väldigt intresserade och engagerade i samhällsfrågor är i kraftig minoritet. Det är vi som är de ”udda fåglarna”. De allra flesta människor har fullt upp med sig och sitt. De lever här och nu. Det kan vara svårt nog.

Om de nyheter man läser endast består av Aftonbladet, Expressen, D.N eller SVT´s Rapport eller Aktuellt, då kanske det ändå inte är ett så konstigt valresultat.

De uppmanade (på Radio Svegot) folk att i en veckas tid inte läsa alternativa nyheter. Att bara vara fokuserade på sig och sitt. Läsa och titta på systemmedias nyheter om man ändå vill hålla sig á jour. Titta på fördummande nöjesshower på kvällarna.

Jag själv har provat detta flera gånger under både lite längre och kortare perioder. Jag lovar att man får en annan syn på livet, på verkligheten och framför allt på samhället vi lever i. Man får en förståelse som är viktig. Man inser att de ställen vi hämtar/får våran information ifrån (eller låter bli att inhämta denna) styr väldigt mycket av våra tankar.

Det är ett mycket intressant ”experiment” som ger förståelse.

Om de flesta människor verkar både ”blinda och döva” så får man svaret på varför det förhåller sig på detta sätt. Man får svaret på anledningen till Sveriges polarisering. Man får svaret på varför denna ”kognitiva dissonans*” präglar västvärlden idag.

Analys är oerhört viktigt. Det är så man löser problem. Man börjar alltid med en analys.

Sedan kan man börja fundera på hur man löser problemet.

[ * Kognitiv dissonans. Jag skall här försöka förklara, eller ge ett exempel på kognitiv dissonans och hur det kan fungera. Person X har en känsla av att samhället är på väg åt fel håll, massinvandringen orsakar en allt för grov förändring av Sverige, man känner inte igen samhället och landet man tidigare känt sig så trygg i. Man vet att sådant som våldtäkter, gruppvåldtäkter, rån, misshandel, hot, mord, bilbränder m.m. har eskalerat och skenat som en direkt följd. Man inser och förstår att kostnaderna för detta experiment är skyhöga och riskerar att urholka välfärdssamhället totalt. Man förstår att en ekonomisk kollaps kan inträffa som en följd av detta. Man ser och oroar sig för islamiseringen och för terrorhotet. Men, man vet att detta är tabu att tala om. Man har ett stort socialt tryck att tiga om detta. Man vet att om man knystar och gnäller och (gud förbjude) uttalar sig positivt om de som kommer med lösningar så är risken stor att man blir av med både vänner och släktingar. Man kan misstänkas vara en ”hatare”, en ”rasist” eller kanske t.o.m. ”nazist”. Det är tryggast och bäst att fortsätta tiga. För att stå ut med sig själv och slippa känna sig falsk så försöker då person X att rättfärdiga sitt beteende. Person X intalar sig att den självutnämnda ”goda” sidan kanske har rätt. Person X intalar sig att de intryck och åsikter denne har fått utav massinvandringen och samhällets ”mångkulturalisering” måste vara fel…..trots att person x egentligen vet bättre. Det är allt för obekvämt att bli kallad och stämplad som ”rasist”, ”fascist” eller ”nazist”. Person X har drabbats av kognitiv dissonans. ]

Annonser

En reaktion till “Kognitiv dissonans.

  1. Reblogga detta på ulsansblogg och kommenterade:
    När propagandan är massiv och när det tycks finnas en kunskapsbrist hos samhällets medborgare övergår beslutandet kanske till de som inte har viljan att se till samhällets bästa.. Ett exempel på propaganda är den nuvarande regeringens myter som att det går så bra för Sverige och när de redovisar ett allt mer förbättrat BNP. När de mer initierade påstår att det som gäller är att BNP per capita är det korrekta, då faller masken och deras lögner faller platt. Ett land som ständigt tar in nya migranter som inte har kompetens sänker det BNP/capita drastiskt.
    Kunskap och sann information ger till slut genomslag i debatten.

    Liked by 2 people

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.