Inte bara bränderna och torkan…

…plågar vårat land. Vi bör inte glömma bort de andra problemen. Här lyfter jag och påminner om en annan katastrof…

Frågor vi kanske bör ställa oss ibland är -Skyller vi ibland lite för mycket på politikerna? Är det verkligen upp till dem, allt det som inte sköts bra i Sverige?

Tveklöst har en totalt galen och oansvarig politik på område efter område gjort stor skada. Mycket ÄR verkligen politikernas fel. Ingen tvekan om saken. Anledningen är att dessa genom resursfördelning väljer vad man skall lägga pengar på, vad som får kosta och vad man skall snåla in på. De tar ju som bekant även beslut om lagar, dessa ändras ständigt av politikerna. Men jag vill ändå spekulera lite om detta…vädra mina tankar…och, peka ut potentiella brister och tillkortakommanden på andra platser än i just riksdagen.

Det exempel jag vill ta upp är huruvida det är politikernas fel att så som Sverigedemokraterna och andra pekat på, bara en av fem dömda våldtäktsmän blir utvisade.

Jag vill rikta uppmärksamheten mot rikets rättsväsende.

Man kan invända mot mina resonemang och avfärda mig utan att läsa hela texten, detta är egentligen inte vettigt kan man tycka, att lägga sig i sådant som ”man inte förstår sig på”. Lagar, lagtext o.s.v. En djungel förstås. Fruktansvärt jobbiga och i synes ändlösa texter med hänvisningar och paragrafer och olika tolkningar, prejudicerande fall m.m.

Nej, jag är inte jurist. Men, jag anser mig ha ett sunt förnuft och använder mig av detta för att dra mina egna slutsatser. Fler jurister kanske borde göra just så. Man måste inte vara högutbildad för att ha förstånd, empati (för offren och deras familjer) intelligens och integritet…och, det samma åt andra hållet. Uppenbarligen. Man har inte automatiskt någon enda av ovanstående egenskaper p.g.a att man klarat sig igenom en överjävlig utbildning.

Nej, min mening är inte att gå in i detalj eller att granska något enskilt fall, jag vill bara ställa några öppna frågor kring en bevisligen låg procentsats. En procentsats som borde vara avsevärt högre. Ynka 19% av de utländska medborgare som är folkbokförda i Sverige blir dömda till utvisning. Det är färre än en av fem. Sedan undrar jag hur många av dessa som överklagar och/eller ändå undviker utvisning i verkligheten. Finns siffror på detta tro?

Nog har vi många problem att tampas med i Sverige. Ett av de allra värsta anser jag är att vårat land hamnat bland toppskiktet i antalet våldtäkter per capita.

Jag undrar hur detta påverkar vårat samhälle. Jag undrar hur mycket skada det redan har ställt till med. Jag undrar hur många som fått sina liv förstörda och hur många till som kommer att få det…

Jag undrar varför jurister inte alltid yrkar på utvisning vid våldtäkter begångna av icke Svenska medborgare. Varför?

Jag vet inte om detta är möjligt. Jag vet inte om stöd finns i lagen. Jag vet bara att jag själv har läst åtskilligt om detta och att man ofta läser om grova övergrepp begångna av utlänningar som ändå får stanna…ofta yrkar inte åklagare på utvisning ens…

Varför? Varför? Varför?

Varför denna flathet? Varför denna felriktade sympati gentemot gärningsmannen/männen?

Förmodligen är en av anledningarna (största anledningen? Förmodligen, ja.) att ett helt samhälle är genomsyrat och förgiftat av det vi kallar Politisk Korrekthet. Denna doktrin är vidrig. Den är hemsk. Den är vargen i fårakläder. Många är de som låtit sig luras av bländverket, att haka på denna ”godhet” den säger sig stå för. Det enda den leder till är samma gamla elände som alla andra extrema ideologier har lett till. Mänskligt lidande. Dysfunktionella samhällen. Dessa kan hållas vid liv ett tag. Konstgjord andning med hjälp av olika styrmedel, ekonomiska tex…men, en dag rämnar murarna…

Ämnet är inte ”dagsaktuellt”, inte längre ”hett” kanske eller ”på agendan för dagen”, det överskuggas av en annan kris. Alla dessa bränder…och torkan. Vi får dock inte släppa detta. Vi får inte låta det fortsätta i mörkret och skuggan av andra kriser. Vi måste få ett slut på eländet. Det är en pest. Även detta hade nämligen gått att förebygga. Vi kan inte säga som Eliasson säger om vissa bränder att ”den är nu för stor att släcka”. Vi har inte råd att låta fler unga tjejer, mödrar och familjer få sina liv förstörda.

Skyll inte allt på ”politikerna”. Glöm inte bort att vi har ett rättsväsende som (vad jag kan se) inte gör sitt jobb bra alla gånger. Konsekvenserna kan bli förödande. Vart är juristernas civilkurage? Vart har deras känsla för rätt och fel tagit vägen? Hur kan dessa siffror stämma?

Vill man verkligen få bukt på rasismen och nazismen som man är så rädd för då är ett väldigt bra förslag att man börjar i rätt ände. Utvisa våldsverkare och i synnerhet de fega, vidriga våldtäktsmännen. Konkret förslag: hyr plats av Ryssland, de har lämpliga celler i gulag regionen har jag hört.

Bara ett litet urval av källor till mina påståenden och mina ståndpunkter i denna fråga:

P Jonasson-Ny undersökning om utlänningar och sexualbrott.

Daily Mail-Revealed: Just one in five foreign rapists in Sweden are ever deported…

Svenska Dagbladet- Så sällan utvisas utländska förövare.

Svegot-Färre än en av fem…

Så, jag ställer här en öppen fråga till Svea Rikes jurister:

-Är det lagarna som är otillräckliga eller är det ni som gör ett uselt jobb? Eller….kan det vara de politiskt tillsatta nämndemännen som har en extrem agenda?

Om någon juridiskt bildad skulle läsa detta, kommentera gärna. Upplys mig!

Annonser